הסכם סודיות
חברות סטארט-אפ מתחילות לרוב ברעיון פשוט. אולי תחשוב על פתרון חדשני לבעיה או תזהה פער בשוק שאחרים לא שמו לב אליו. בשלב מוקדם זה, אפשר להבין אם אתה רוצה לשמור את הרעיון שלך בסוד.
עם זאת, כדי לנצל את הרעיון שלך, תצטרך לשתף אותו בשלב מסוים.
זה המקום שבו הסכם סודיות או NDA יכול להיות שימושי.
NDA הוא דרך לשתף את המידע הרגיש שלך תוך הגנה על הרעיונות והידע שלך.
מה זה NDA?
NDA (המכונה גם הסכם סודיות) הוא חוזה משפטי, שבו יש להשתמש כאשר מידע רגיש צריך להיות משותף בין שני צדדים. זה מבטיח שהאדם או הארגון שמקבלים גישה למידע רגיש לא יחשוף אותו לצד שלישי.
הסכמי סודיות הם הסכמים פרטיים בין הצדדים ואינם דורשים רישום. הם משמשים לעתים קרובות כדי להגן על מידע סודי וסודות מסחריים.
בניגוד לפטנטים, הסכמי סודיות יכולים להימשך ללא הגבלת זמן. המתכון של קוקה קולה, למשל, נשמר בסוד כבר יותר מ-100 שנה.
NDA טוב צריך לציין מדוע אתה משתף מידע סודי מבלי לציין את המידע הסודי עצמו. לדוגמה, תוכל לציין שמטרת ה-NDA היא להעריך טכנולוגיה או לחפש מומחיות להמצאה רפואית חדשה
מתי להשתמש ב-NDA
אתה עשוי להשתמש ב-NDA בעת אינטראקציה עם חברות שיווק ויחסי ציבור, יצרנים או משקיעים.
כמה מהזמנים הטובים ביותר להשתמש ב-NDA הם כאשר אתה רוצה להכניס מישהו לארגון שלך, כגון שותפים, עובדים או קבלנים. ניתן לקשר את ה-NDA להסכמים אחרים שנחתמו באותה עת, כגון הסכמי בעלות.
שקול גם להשתמש ב-NDA כחלופה להגנת פטנט. לדוגמה, ייתכן שתרצה לשמור את המידע שלך בסוד במקום לחשוף אותו כחלק ממפרט פטנט, או שלמוצר יש תוחלת חיים כל כך קצרה עד שלא ניתן להגן על פטנט.
לעיתים משקיעים הפועלים באקוסיסטם הסטארט-אפים מעדיפים לא לחתום על NDA. הם עשויים להאמין שה-NDA הוא סימן לחוסר אמון, או שהניווט סביב ה-NDA יהיה קשה מדי עבור המשקיע. מצד שני מצב זה עלול לסכן את הסודות שלך.
נהל את ה-NDA שלך
זה תמיד רעיון טוב לבקש מיועץ משפטי בלתי תלוי שיבדוק את ה-NDA לפני חתימתו.
לאחר שכל הצדדים חתמו על ה-NDA, עליך לסמן בבירור כל דבר שאתה משתף במסגרת ה-NDA כ'סודי'.
שכמו כן, אתה צריך להיות מערכות במקום לאחסן ולנטר את ה-NDA. זה יאפשר לך לדעת על כל הפרה בהקדם האפשרי, או להודיע לך אם תוקף ה-NDA יפוג יחד עם כל הגנה שאתה עשוי להסתמך עליה.
לצפייה בדוגמאות הסכמי סודיות:
.