הסכם נגרות

הסכם נגרות

 

במהלך בניה או שיפוץ של בית, עבודות הנגרות הן אחד הרכיבים היקרים והמורכבים ביותר. למרות זאת, נדמה שבמקרים רבים בעלי בתים מבצעים הזמנה של עבודות נגרות בלי "לרדת לפרטים הקטנים" ולהגן על עצמם כראוי בהסכם עם חברת הנגרות.

במקרים רבים בעלי הבתים מניחים שזה תפקידה של המעצבת, אולם בפועל במקרים רבים ההבנה של המעצבת בניואנסים של תחום הנגרות מצומצמת ולא מספקת.

 

למה יש לשים לב לפני חתימה על הסכם נגרות:

 

מפרט, מפרט, מפרט – הנושא החשוב ביותר הוא ירידה לפרטים במפרט. כוונת המילים ירידה לפרטים היא להתעמק בכל פרט קטן בעבודת הנגרות. בכלל זה, יש לבדוק מראש ולהבין מה סוגי החומרים שבהם הנגר ישתמש בכל חלק וחלק בעבודת הנגרות, סוגי הפרזול, סוג הצביעה, סוג הקנטים, ממה עשויות דלתות הארונות, ממה עשוי גוף הארונות, האם מדובר ב-MDF עמיד למים או לא?, מה סוג הצוקל, ועוד. אם תשאירו את ההגדרה כללית ולא מפורטת, הנגר יעשה בסופו של דבר מה שיותר נוח וזול עבורו.

לוח זמנים – זה לא נעים לגור בבית בלי מטבח או עם מטבח מפורק. יש להקפיד לכלול בהסכם לוח זמנים קשיח להתחלה ולסיום של עבודות ההתקנה. קחו בחשבון שעבודות התקנה לוקחות מספר ימים.

תיקון ליקויים– מומחים יאמרו לכם שאין עבודה בלי תקלות או טעויות, וזה נכון. בדרך כלל אתם תראו את הבעיות אחרי מספר ימים של מגורים בבית ושימוש במטבח. לכן, חשוב לכלול סעיף מפורש ששומר על הזכות שלכם לדרוש תיקונים אחרי שתכנסו לבית ותתחילו להשתמש במטבח.

אחריות – יש לדרוש אחריות לתקינות המטבח. פרק הזמן המומלץ הוא 5 שנים. פרק זמן של 12 חודשים הוא מבחינת מינימום. עבודת נגרות אמורה לשמש אתכם שנים רבות. לכן, עבודת נגרות שמאבדת צורה כבר לאחר שנה מראה שמדובר במוצר נחות ופגום.

 

לצפייה בדוגמאות הסכמי נגרות:

 

.